Rode ui taartje met zelfgemaakte brie

Eind oktober hebben we onder leiding van Marianne Bakker, tijdens een Natuurkok opleiding weekend, de basis van kaas maken geleerd. Ieder mocht met melk van de boer een Goudse, een blauwe kaas of een camembert maken. Ik koos voor de laatste, erg leuk om een keertje zelf gemaakt te hebben.

Na een periode van rijpen heb ik hem vanmorgen aangesneden en gebruikt in een rode ui taartje voor de lunch. Ik zal het recept hier delen.

Recept voor 2 personen:

Voor het deeg

-100 gr bloem

-75 gr yoghurt

-25 ml olijfolie

-beetje bakpoeder

-zout

Meng de ingrediënten tot een mooie deegbal en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Snijd daarna 4 rode uien in ringen en fruit die zachtjes aan met een kont boter. Als je hier even de tijd voor neemt (15 minuten) dan worden de uien heerlijk zacht en een beetje zoet.

Ik voeg een teentje knoflook, tijm uit de tuin en een scheutje balsamico azijn toe.

Neem het deeg uit de koelkast, vorm er een bodem van en bak af in een ovenschaal in de oven op 200 graden. De uien zijn al gaar en dit taartje heeft verder geen vulling die lang in de oven moet dus vandaar dat ik eerst de bodem los bak.

Als de bodem stevig begint te worden, leg ik de rode uien erop en dek ik het af met 4 plakken van de brie / camembert. Nog 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten en daarna serveren met een nootje (ik had hazelnoten) en misschien een beetje rucola.

Eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven van data voor wandelingen, workshops, diner-avonden en vindt je het leuk wanneer ik recepten met je deel. Schrijf je in en je bent de eerste die het weet!

Bezig met verwerken …
Bedankt voor je inschrijving. Tot snel!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Corry Nooyens schreef:

    Ziet er top uit Jeroen. Ik kan nu al niet wachten. Ik denk dat ik het gewoon al vast zelf ga proberen! 😂😂

    1. Jeroen Nielen schreef:

      Ja precies, zo ken ik je inmiddels wel ja.

Geef een reactie