Bramen en vlierbessen port

Het is weer tijd voor bramen en vlierbessen port! Sinds ik bij de jaaropleiding van De Natuurkok port heb leren maken is dit een terugkerend recept. Mijn moeder en Arno hebben deze zomer op ons huis gepast en zijn zo aardig geweest om onze bramen en Japanse-wijnbessen te plukken en in te vriezen. Ik denk 3kg bramen en 1 kg wijnbessen! Dank!

We zijn nu zelf in de buurt op jacht geweest naar de vlierbessen, die zijn er nu volop. Het viel mij op dat er dit jaar zo veel mooie bessen zijn, waar vorig jaar de trosjes aan de struik al snel aan het rotten waren. Dus vanaf vandaag staat de vergistingsemmer weer te pruttelen. Het recept komt uit hét kookboek over fermenteren ‘Over rot 2.0’ van Meneer Wateetons.

Wil je op de hoogte blijven van data voor wandelingen, workshops, diner-avonden en vindt je het leuk wanneer ik recepten met je deel. Schrijf je in en je bent de eerste die het weet!

Bezig met verwerken …
Bedankt voor je inschrijving. Tot snel!

Geef een reactie