Living By Nature

We zijn als gezin zeer verheugd dat we de tijd en de ruimte hebben om dit jaar met z’n 5-en deel te nemen aan de ouder-kind jaaropleiding van ‘living by nature‘. We gingen altijd al graag samen de duinen in om sporen te zoeken, takken te slijpen en vogels te spotten. Nu gaan we een stapje verder en leren we van Iris en Rick een heel scala aan vaardigheden om te leven in de natuur.

Living by Nature is een wildernisschool in natuurtechnieken en ‘native skills’. Het bijzondere is dat zij in hun cursusaanbod zo veel mogelijk weg blijven van moderne technieken. In de jaaropleiding voor volwassenen word gedurende een jaar een expeditie naar Zweden voorbereid, waarbij alle kleding, gereedschappen en uitrusting door de deelnemers zelf is gemaakt. Zo ver gaat de ouder-kind jaaropleiding waar wij aan deelnemen niet, maar dat geeft wel het sfeer weer.

Verleden jaar zijn Res en ik met z’n tweeën naar een introductie weekend geweest in Aerdenhout. Naast alle interessante dingen die we toen leerden, hebben we er toen erg van genoten om een heel weekend écht buiten te zijn. Het leek ons bijzonder om dit met het hele gezin te kunnen delen.

We zijn pas net begonnen dus ik zal wel vaker wat delen over wat we bij LBN gedaan hebben. Dit weekend zijn we aan de slag gegaan met oa. het vuur maken door middel van de vuurslag, lepel snijden, touw twijnen, waterfilter maken en verkoold katoen maken om vuur mee te starten. Ik kijk uit naar het volgend weekend:

Update; Het derde weekend van de ouder-kind jaaropleiding: vuur maken met behulp van de vuurboog, bijl technieken, mand maken van wilgentenen, potje koken op ons eigen vuurtje, vilten.

Update; Visweekend van de ouder-kind jaaropleiding: Net breien met een zelfgesneden boetnaald, vishaakje maken van taxushout en sparrenwortel, verschillende manieren voor bereiden van vis, vishuiden looien.

Bezig met verwerken …
Bedankt voor je inschrijving. Tot snel!

Geef een reactie