Mosterd van Herik

Herik ; Sinapis arvensis

Enige tijd geleden heb ik mijzelf het boek “The New Wildcrafted Cuisine” van Pascal Baudar cadeau gedaan. Ik had een podcast geluisterd waarin hij geinterviewd werd en ik dacht, daar moet ik meer van weten. Het is een super mooi boek, waarin op een creative manier met de smaken uit de natuur wordt omgegaan. Je komt er geen standaard recepten in tegen, maar veel manieren om de smaak uit de natuur te vangen. Soms met behulp van ingrediënten die opzichzelf niet eens ‘eetbaar’ zijn.

Uit dit boek wilde ik het receptje voor mosterd van de bloemen van zwarte mosterd (brassica nigra) maken. Maar omdat ik (nog) geen mosterd in mijn omgeving had ontdekt en wel overal Herik zag staan, besloot ik het daarvan te maken. Herik (sinapis arvensis) behoort tot de zelfde familie, die van de kruisbloemen, en heeft een vergelijkbare pittige smaak.

Het recept is verder heel simpel; meng alle ingrediënten in een vijzel, proef en pas aan naar smaak.

235 ml aan Herik bloemen

60 ml witte wijn

60 ml appel-cider azijn

1 teentje knoflook

1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

6 g zout

Processing…
Bedankt voor je inschrijving. Tot snel!

Geef een reactie