Basis workshop fermenteren

on

Op zaterdag 8 april organiseer ik een basis workshop fermenteren bij De Zaaistek en stichting Het Passion. Fermentatie vind op allerlei manieren een weg in onze keuken en speelt een grote rol bij het maken van brood, bier, wijn, ingemaakte groenten en ga zo maar door, kortom niet meer weg te denken. Tijdens de workshop gaan de basisprincipes van het fermenteren bespreken en toepassen met 3 producten.

  1. We gaan naar huis met een potje gefermenteerde daslook. Daslook is natuurlijk een favoriet wildpluk kruid. Door middel van melkzuur-fermentatie geven we het kruid nog een extra twist mee. De zelfde techniek is vervolgens voor allerlei andere producten, neem zuurkool, inzetbaar.
  2. We gaan onze eigen frisdrank maken. Door middel van natuurlijke vergisting maken we van limonade van (vermoedelijk) meidoorn een drank met prik.
  3. Tot slot gaan we aan de slag met de gefermenteerde drank waterkefir die we op smaak maken met rabarber van het land. De Kefir korrels zijn vervolgens de basis van oneindig veel experimenten met drankjes in je eigen keuken!

De plek: we zijn te gast bij de boerderij van stichting Het Passion. In de Achterhoek, tussen Doetinchem en Zutphen bieden zij een tijdelijke opvangplek aan dak- en thuisloze en verslaafde medemensen. De begeleiders en vrijwilligers brengen structuur aan in de dag en helpen hen de draad van het leven weer op te pakken.

Ivo Pouw is met zijn bedrijf De Zaaistek neergestreken op het terrein van het Passion. Ivo teelt biologische groenten en levert die via groente pakketten aan particulieren of direct aan omliggende Horeca bedrijven. De workshop vormt een combinatie tussen de groenten van Ivo en mijn wildpluk. Ivo zal een rondleiding geven over de tuin en we gaan de groenten die we willen gebruiken voor de workshop ter plekke oogsten!

Programma:

13:30 start en introductie.

14:00 rondleiding door Ivo over het terrein 

14:30 Informatie fermenteren, inmaken van daslook en limonade maken.

15:45 soep en brood van het kampvuur

16:15 waterkefir met rabarber

17:00 einde

Wanneer: zaterdag 8 april van 13:30 tot 17:00
Waar: Torenallee 6
6999 DD Hummelo
Kosten: 69- p/p voor de workshop, 2 weckpotjes met de gefermenteerde groenten van het land, soep en brood, inclusief koffie, thee en sap.
Deelnemers: minimaal 8, maximaal 16

Wil je op de hoogte blijven van data voor wandelingen, workshops, diner-avonden en vindt je het leuk wanneer ik recepten met je deel. Schrijf je in en je bent de eerste die het weet!

Bezig met verwerken …
Bedankt voor je inschrijving. Tot snel!

Geef een reactie