Nature Camp Drenthe

Brood en Vuur

De Nature Camp weekenden waar we vorig jaar zo van genoten hebben krijgen een vervolg in het nieuwe jaar! De verschillende weekenden krijgen een thema en we beginnen met brood en vuur. Nature Camp draait om het samen laten komen van verschillende mensen met verschillende kwaliteiten, waarbij de verbinding met de natuur steeds centraal staat. Jannita brengt de verbinding met de natuur door een stilte zit of meditatie, maar ook zeker de verbinding tussen de mensen onderling. Barbara Mahler, ookwel ‘De Takkenvrouw’ brengt onze handen in verbinding met het hout door middel van een workshop mandvlechten! En ik maak de verbinding door kennis over de natuur te delen via een uitgebreide wildplukwandeling en kookworkshop op houtvuur. Dit alles vindt plaats midden in de bossen in Drenthe ver van de drukte.

Wat ga je doen tijdens het Brood & Vuur weekend in de Drentse wildernis?

– Je wordt gewekt met koffie of een lekker theetje in je tent
– Vroege ochtend: Nature Breathing aan het meer (stilte zit)
Geniet van de natuur in de vroege ochtend-stilte. Nature breathing laat ons op een andere manier naar de natuur kijken. Je ervaart momenten van dankbaarheid voor- & verbondenheid met de geweldige natuur om je heen dmv. een stiltwandeling of vroege ochtendmeditatie aan het meer.
– Wildplukken in het bos:
We gaan op verkenningstocht door de bossen onder begeleiding van onze wildplukgids Jeroen Nielen. Jeroen heeft veel kennis over de eetbare natuur, hij houdt van het buitenleven en geeft je graag zijn kennis door over eetbare kruiden en planten die we tegenkomen in het bos.  De kruiden en planten die we verzamelen gaan we gebruiken voor de hartige taarten uit de Dutch Oven.
– Workshop: “Brood, Hartige Taarten & Vuur”:
Geniet van al het wildgeplukte eten uit de natuur en leer ze te verwerken in lekkere gevulde broden. We gaan ook aan de slag met de gietijzeren pan; de Dutch Oven. Je leert hoe je de lekkerste hartige taarten kunt bakken in dit mooie vuurpannetje. 
– leef een weekend zonder internet 
– Workshop: Broodmand vlechten
Op zondagochtend zitten we rond het vuur en ga je aan de slag met het vlechten van je eigen 
broodmand. Tegen lunchtijd heeft iedereen een prachtig mandje om mee naar huis te nemen! De 
workshop wordt gegeven door Barbara Mahler alias: detakkenvrouw.nl  Zij maakt prachtige manden, schalen en korven, we zijn heel blij met haar vakmanschap tijdens dit Brood & Vuur weekend.
– ga slapen onder de sterren en voel de kracht van de duisternis
– mooie kampvuurgesprekken over de dingen die je bezighouden.

Data 2023   – Brood & Vuur Nature Camp – in Drenthe
– 31 maart, 1 en 2 april (weekend)
– 5, 6 en 7 juni (maandag t/m woensdag)

Kosten p.p/ 2 nachten: 395,-

inclusief:
– Workshop 1: “Brood en Hartige Taarten op vuur”
– Workshop 2: Broodmandje vlechten
– Ontbijt, lunch en diner
– Borden/ bekers/ bestek/ glazen en nachtlamp
– Wildplukwandeling in het bos 

Kijk ook zeker even op de site van ‘The Wellbeing Circle” voor de overige thema’s en weekenden.

Zin om mee te gaan? Schrijf je in!

Wil je op de hoogte blijven van data voor wandelingen, workshops, diner-avonden en vindt je het leuk wanneer ik recepten met je deel. Schrijf je in en je bent de eerste die het weet!

Bezig met verwerken …
Bedankt voor je inschrijving. Tot snel!

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Hetty Zoun schreef:

  Waar in Drenthe vindt de komende 3 dgs.camp plaats?
  Fijn om te weten.

  Groetjes Hetty

  1. Jeroen Nielen schreef:

   Dag Hetty, We zitten in de buurt van Schoonloo in Drenthe. Het weekend in mei is overigens al vol, we gaan 7, 8 en 9 oktober nog een keer, dan is er nog wel plek.

Geef een reactie